Kanetsune KC-956 - Ko-Deba
A Kanetsune céget közel hetven éve alapították Sekiben, a "pengék Városában" a japán késgyártás központjában. Termékeik között megtalálható az ollótól a tradicionális japán kardokig sok minden, hírnevüket azonban leginkább szakács és konyhakéseiknek köszönhetik. Céljuk a hagyományos szépség, minőség és használhatóság ötvözése, legyen szó egy belépő szintű késről, vagy professzionális eszközről. A ko-deba hagyományos japán séfkés, melynek vastag pengéjét első sorban hal fejének levágására és a gerinc filézésére használnak, azonban szárnyas feldolgozására is alkalmas. A KC-956 pengéje Daido DSR 1K6 rozsdamentes acélból készült, kovácsolt "Tsuchime" finissel, mely segít megakadályozni az étel pengéhez ragadását. Markolata stabilizált fa, szintetikus baknival.
Műszaki adatok:
Penge hossza: 105 mm
Penge anyaga: DSR-1K6
Markolat anyaga: Plywood / Plastic bolster